Forum grupy ASG KFOR Białystok
http://www.youtube.com/watch?v=o9srBDFW0Z0&NR=1 prosze o przestudiowanie większości filmów po prawej stronie filmu(okienko)i możemy stworzyć jakieś swoje bardzo podstawowe chwyty krycha coś tam się zna ja 1.5 roku chodziłem na aikido coś się wymyśli.
KFOR
Ja chodziłem chyba 2 czy 3 lata na karate razem z krycha nie wiem dokładnie ile krycha niech się wypowie za mnie bo on lepiej wie co umiem i ile ćwiczyłem Pamiętam że kopnięcia lepiej mi wychodziły niż uderzenia.
nie które wyglądają na proste te co ja widziałem ale wymagają dużego doświadczenia walce od tak sobie sie ich nie zastosuje trzeba było by to ćwiczyć minimum 2 razy w tygodniu Gruzin też wie coś na ten temat
Miło by było spotkać się i poćwiczyć walkę w zwarciu bo jestem w takiej sekcji gdzie katuje się podstawy(jestem sam na swoim poziomie i nie ma czasu na treningi na mój poziom) nie mam prawie żadnego doświadczenia w walkach.
Ostatnio edytowany przez Krycha (2011-09-14 19:08:08)
Rok trenowałem Judo parę rzutów znam. Swoją drogą Krycha ma racje samemu tego się nie poćwiczy, trzeba by się zebrać przynajmniej kilka osób. Do Krav magi potrzebny będzie ochraniacz na klejnoty i jakieś rękawice by się przydały. co do reszty nie będę udawał ze się znam niech ci co trenowali się wypowiedzą.
Ostatnio edytowany przez konrad (2011-09-14 19:15:27)
Jak cos pamiętasz z tego 1roku to znasz pewnie wszystkie podstawowe chwyty podcięcia i rzuty które sa łatwe i najbardziej skuteczne
KFOR
Ja suspensy mam, krycha ma ochraniacz na zęby co nam więcej potrzeba ? jeden drugiego po ryju a drugi pierwszego po jajach i tyle heh ;D
ja bym proponował połączyć kilka chwytów i obczaić czy to jest bezpieczne dla nas i niebezpieczne dla przeciwnika i takie tam ćwiczenia proponuje w jakims budynku który mógłbym złatwic bedzie to salka z oświetleniem grzana powierzchnia ok 15mkwadrat
Chwytów tych nie złączysz z jednej prostej przyczyny. Jak cie atakuje ty odpowiadasz na jego ruch, a żeby zrobic drugi chwyt on musiał by zrobić jeszcze inny atak z tego wynika że albo powinien leżeć po 1 chwycie albo spierdoliłeś coś i bierze się za 2 osobą.
Łączyć można chwyty ale Obezwładnienie(szerokie pojęcie)->sprowadzenie do parteru->dźwignia lub dobicie
Te chwyty nie nadają się zbytnio do łączenia co są na filmikach aczkolwiek może jakieś się da
ło kurwa ale żem namieszał xD Coś się na pewno sklei xD
Ostatnio edytowany przez Krycha (2011-09-14 20:11:28)